Kako će COVID-19 donijeti revoluciju u dizajn kupaonica?

Javno zdravstvo postalo je glavno pitanje u trenutnoj svjetskoj klimi,
a arhitekti i dizajneri interijera preispituju same temelje dizajna kupaonice.

 

Prostori se razvijaju prema našim društvenim potrebama. Tijekom posljednjih godina prestali smo gledati na kupaonice isključivo kao na privatne, funkcionalne prostore: one su sada prostor za uživanje, gdje dizajn igra ključnu ulogu u definiranju cjelokupnog stila projekta. Sada, u kontekstu pandemije, gledamo kako bi se ovi prostori mogli razvijati. Do sada smo se manje bavili prirodnim svjetlom ili ventilacijom – ali u vlažnim područjima gdje je higijena temeljna, adekvatna ventilacija postaje ključna jer ima veliki utjecaj na stvaranje higijenskog prostora.

 

Odvojeni prostori kupaonice

Iako je to rjeđe kod nas, mnoge zemlje, poput Francuske, Švedske i Japana, to uzimaju u obzir u svom dizajnu kupaonice iz dekorativnih a posebno higijenskih razloga.

Stvaranje odvojenog prostora za školjke – udaljenog od ostatka kupaonice koji je posvećen kupanju trend je koji možemo naći u novim projektima. Ovo je rješenje posebno prikladno ako imate samo jednu kupaonicu za cijelu kuću ili kat.

Kupaonica za goste

Socijalno distanciranje znači da trebamo također preispitati što radimo kada imamo goste, pa čak i ono što radimo kada sami ulazimo u vlastiti dom. Kupaonica na ulazu u kuću je jedna od opcija kojom bi se mogla osigurati bolja higijena odmah na ulazu.

Umivaonici u prostorijama

Budući da je često i temeljito pranje ruku toliko važno, umivaonici i slavine su ključni element. Da bismo bili sigurni da pravilno provodimo higijenu, možda ćemo u budućnosti imati umivaonike ili male stanice za dezinfekciju na ulasku u kuće, spavaće sobe ili blagovaonice.

Beskontaktna oprema

U upotrebu sve više dolaze senzorske slavine i automatizirana ispiranja WC-a i pisoara koji se mogu aktivirati bez dodira kao osiguranje potpune higijene – i to ne samo za javne i zajedničke prostore, već i za domaćinstva.

Takva vrsta opreme nudi sigurnije pranje ruku, sprječavajući probleme sa slučajnim rasipanjem ili gubitkom vode dok se koriste slavine.

Materijali koji se lako čiste

Ako želimo osigurati svoje zdravlje, moramo se okrenuti antibakterijskim materijalima. Dobar dizajn proizvoda poboljšava život ljudi i naš je savršeni saveznik u ovom novom izazovu.

Porcelanosa tehnološka dostignuća su praktična i pružaju sigurnije materijale za kupaonice. Umivaonici s neporoznim površinama, antibakterijski tretmani Project Tech, antibakterijske tuš kabine i higijenska rješenja rimless za ispiranje WC školjke samo su dio Brotis ponude kojom možemo osigurati vaše zdravlje.

Ranije smo pisali o higijenskim wc školjkama i aparatima za higijensko sušenje ruku.
Blogove pronađite klikom ispod:

Rimless školjke

Higijensko sušenje ruku