Tapete ”Skins”

Skins je nova linija  ukrasnih tapeta koja proširuje ponudu Porcelanosa grupe. Iznimno popularna opcija dizajna, te je sve više koriste dizajneri interijera jer dopušta različite stilove koji daju unikatnost i eleganciju. Tapete se mogu prati, lako se postavljaju te pridonose izvrsnim dekorativnim rješenjima. Mogu se postavljati u dnevnim ili spavaćim sobama, na samo jednom ili više zidova s mogućnošću kombiniranja različitih modela za stvaranje vlastitog prostora s maksimalnom svestranošću.

 

Postoje tri vrste ukrasnih tapeta:

Papir od celuloze, konvencionalni
Netkani
Vinil (s vanjskim slojem vinila)

Skins koristi netkane materijale. Tako se zovu jer vlakna koja je čine nisu isprepletena zajedno i ne formiraju niti. Prednosti ovog načina su uglavnom usredotočene na tri aspekta:

Lakša instalacija Tapete se mogu lijepiti Butech ljepilom Skin Fix koje se lako nanosi i nema potrebe za dodatnim koracima kao što su dvostruko premazivanje podloge i tapete.

Mogu se prati –  za razliku od standardnih tapeta, netkane tapete se mogu prati, a mrlje se mogu očistiti krpom i sapunom bez oštećenja proizvoda.

Veća otpornost na blijeđenje zbog izloženosti sunčevoj svjetlosti.

Proizvodni proces

Tijekom proizvodnog procesa, papirna rola se pomiče duž nekoliko cilindara koji impregniraju tintu na papir čineći finalni dodir. Što je dizajn šareniji i složeniji to je više cilindara uključeno u ovaj proces. Na slikama je prikazana proizvodnja tapete Skins Buckingham Coal, gdje možete vidjeti kako dizajn papira postaje bogatiji kako prolazi kroz svaki cilindar.

Tipovi podudaranja

Oznake podudaranja služe za označavanje udaljenosti na kojoj se pojedini uzorak ponavlja u roli papira. Stoga morate uzeti u obzir mjerenje prilikom postavljanja tapeta. Tijekom postavljanja, kako uzorci ne bi ostali neusklađeni između traka, postoji određeni otpad, zato nam za izračun broja rola koje će biti potrebne kod postavljanja.

Slučajno podudaranje
Nema potrebe za praćenjem uzorka postavljanja, uvijek se slaže s prije postavljenom rolom.

Ravno podudaranje
Postavljanje se mora raditi u ”zrcalnoj” formi. Kraj zadnje role mora se uvijek podudarati s početkom iduće.

Podudaranje s prepustom
Prilikom postavljanja ostavlja se prostor od 26,5 cm.

Formati:

Skins tapete dolaze u formatu 53×1005 cm što je europski standard poznat kao Euro-Roll.

Treba nadodati, papir je klasificiran prema svojoj težini i gustoći na ovaj način:

Lagani papir < 110g/m2

Srednji papir 110-140g/m2

Teški papir > 140g/m2 (SKINS = 147g/m2)

Pažljiv odabir dekora, sofisticirana mješavina senzualnosti i ležernosti kojom će ispuniti svaki prostor. Geometrija, cvjetni motivi i boja, puno boja. Strast prema izvanrednosti! Zbirka tapeta u kojoj se nameće prošlost stvarajući atraktivan dizajn, gdje su funkcionalnost i kvaliteta ono što nas pokreće svaki dan.

Skins proizlazi iz najnovijih modnih trendova. Kolekcija puna karaktera i duha temelji se na dobu i stilu kozmopolitskog interijera. Čvrsto vjerujemo u prostore s vlastitim identitetom.

Želimo oživjeti nove prostore i poboljšati stara mjesta. Želimo učiniti susrete šarmantnijim i sastanke drugačijim.