TECE vodokotlić – Tehnički trik mlaznog aviona

Izljevni ventil

ZAŠTITA OD BUKE – PO UZORU NA MLAZNI AVION

WC školjke bez unutarnjeg ruba osvajaju tržište lakim čišćenjem i s time povezanom boljom higijenom. Stalno se pojavljuju novi dizajni i obrisi keramike. U skladu s time povećali su se i zahtjevi koje mora ispuniti vodokotlić, jer oblikovanje rubova utječe na ispiranje i otpor pri ispiranju. Kao posljedica, povremeno se mogu javiti akustički efekti, kao što su šumovi ili buka prstena ventila prilikom zatvaranja izljevnog ventila. Iz tog je razloga TECE preradio već godinama prokušani izljevni ventil obzirom na zaštitu od buke.Da bi se optimizirala razina buke, primijenjen je tehnički trik iz zrakoplovstva. Sada Chevron mlaznica optimizira strujanje na ispustu – slično kao kod turbine zrakoplova. Ona je zaslužna za stabilnije uvjete strujanja i nižu razinu zvukova bez šumova grgljanja.
TECE ugradbena tehnika je dostupna u Brotis salonu!

Štedjeti vodu ili dobro isprati?

S TECE vodokotlićem moguće je oboje.
S TECE vodokotlićem moguće je optimalno prilagoditi tlak ispiranja svakoj WC-školjki. Za razliku od uobičajenih izljevnih ventila, tlak ispiranja ne samo da se može naknadno smanjiti, već se može i povećati. To je potrebno kada WC školjka nije dovoljno isprana s normalnim tlakom ispiranja.

ŠTEDITE VODU, KAD JE MOGUĆE – DOBRO ISPERITE, KAD JE POTREBNO!

Vodeći proizvođači WC keramike već godinama nude posebne WC keramike koje mogu ispirati sa štedljive 4,5 litre vode velikog ispiranja. Budući da je nedostajala dvokoličinska tehnika ispiranja, ispiralo se s jednim ispiranjem. Posljedica: i za “malu nuždu” se ispiralo s 4,5 litre vode što znači da se potrošila količina vode koja se uštedila kod punog ispiranja.

PRITISAK ISPIRANJA NE SAMO DA SE MOŽE SMANJITI, VEĆ SE MOŽE I POVEĆATI.

Svejedno koja WC keramika se koristi, pritisak ispiranja može se fleksibilno prilagoditi svakom WC-u. Primjer: nakon instalacije WC-a, keramika se dobro ne ispire. Kod uobičajenih izljevnih ventila naknadno je samo još moguće smanjiti pritisak ispiranja, ali ne i povećati. TECE-ov izljevni ventil nudi rješenje za to: izmjenom standardno ugrađenog prigušnog prstena moguće je povećati pritisak ispiranja i naknadno. U slučaju prskanja moguće ga je, naravno, opet smanjiti.

Veliko ispiranje: 4,5/6/7,5 i 9 litara
Malo ispiranje: 3 litre
Izmjenom prigušnog prstena u dosjedu ventila moguće je smanjiti, ali i povećati pritisak ispiranja. Pomoću običnog zasuna, instalater može birati između 4,5/6/7,5 i 9 litara velikog ispiranja, dok malo ispiranje ostaje konstantno na 3 litre.

Uljevni ventil F 10 – odgovara uvijek!

UNIVERZALNI VENTIL ZA PAMETNE SERVISNE TEHNIČARE

Opremljen novim TECE uljevnim ventilom F10, instalater je spreman za baš sve: zahvaljujući dodatnoj opremi uključenoj u opseg isporuke, uljevni ventil F10 kompatibilan je s gotovo svim vodokotlićima, a naročito sa svim TECE vodokotlićima.

Ukoliko je vodokotlić neispravan, kupac u slučaju servisa očekuje brzo otklanjanje problema. Ako je izvor pogreške neispravan uljevni ventil, instalater uz ventil F 10 tvrtke TECE u mnogim slučajevima ima spreman pravi zamjenski dio. Zahvaljujući novom uljevnom ventilu, on ne mora najprije ići u skladište ili trgovinu na veliko, već može brzo i stručno pomoći kupcu. Kompatibilnost novog ventila s većinom vodokotlića drugih proizvođača koji su prošireni na tržištu čini F 10 praktično orijentiranim, univerzalnim rješenjem. Pametno riješeno: podaci o kompatibilnosti koji su otisnuti na ambalaži otkrivaju s kojim vodokotlićima kojih proizvođača je kompatibilan uljevni ventil F 10. Osim toga, ventil ispunjava zahtjeve zaštite od buke za skupinu armatura I i na taj način ugodno tiho puni vodokotlić.

Pametno riješeno: Popis na pakiranju otkriva za koji vodokotlić kojeg proizvođača odgovara uljevni ventil F 10. Osim toga, ventil ispunjava zahtjeve na zaštitu od buke za grupu armatura I pa stoga ugodno tiho puni vodokotlić.

Univerzalnost je naročito važna za rezervne dijelove. To znači da se popravci kod kupca mogu izvršiti odmah tijekom prvog posjeta.