Važnost boja

Boja je prva karakteristika na koju se ljudi oslanjaju u odabiru odjeće, ukrasnog predmeta ili elementa bilo koje vrste. Iako je istina da ekscentrični oblici ili neobične teksture privlače našu pažnju, tonalitet boja je ono što prvo promatramo, ono što utječe na naše odlučivanje.
Međutim, ovo nije jedini slučaj kada je boja stvarno važan aspekt jer može utjecati na naše raspoloženje.
Plava boja odaje samopouzdanje, vjernost i sklad, dok žuta optimizam, svjetlost i toplinu. Crveno povezujemo sa snagom, hrabrošću i privlačnošću,  narančasto s egzotikom i zabavom, a zeleno s nevinošću, rastom i vitalnošću. S druge strane, crna je povezana sa smrću i nepovjerenjem, ali i s elegancijom i luksuzom.

 

Siva boja

Što se tiče sive boje, iako ima negativne konotacije, povezujemo je sa stabilnošću, uspjehom i iskustvom. Također pripisuje se i zdravom razumu i eleganciji. Iz tog razloga ga zaista volimo koristiti prilikom dizajniranja prostora . Siva je boja na pola puta između bijele i crne koja nam pomaže stvoriti bezvremensko i elegantno okruženje. Venis kolekcija Verbier donosi dizajnerska rješenja i za podove i za zidove.

Na zidu se može  kombinirati s dekorativnom  Thao Verbier Silver koji pruža volumen zahvaljujući nagibima trapeza i piramida. Igra svjetlosti dobiva različitim angulacijama i toniranje reljefa.

Klasična plava

Biranjem namještaja u sivoj boji dobit ćemo kromatsku ujednačenost. Jedino plava boja fotelja i jastuka razbija  monotoniju.

Boja godine (Pantone 19-4052 Classic Blue)
”Neograničena plava boja koja nas potiče da pogledamo dalje od očiglednog i proširimo svoj način razmišljanja; ona nas izaziva da dublje uđemo u stvari, da razvijemo svoju perspektivu i otvorimo tok komunikacije.”
direktorica Pantone Color Insitute, Leatrice Eiseman

Brotis njeguje ovu vrstu stila: ujednačen i sa atraktivnim detaljima. Usudite se miješati boje kako biste donijeli pozitivu u prostore. Kombinirajući plavo-zelenu i žutu boju povezat ćemo ih s vrlo pozitivnim aspektima kako bi dobili ugodan ambijent.

Bež boja

S bež bojom obično radimo isto;

Stvaramo sobu u kojoj je bež glavni lik i stavljamo nešto upečatljivije boje. U slučaju ove dnevne sobe postavljene s kolekcijom Madagascar gdje boju pružaju cvjetovi.

Zapamtite –  Bež je pouzdana, konzervativna i fleksibilna boja.

U primjeru boravka na lijevoj strani, postavljenog s Newport kolekcijom, bež prevladava zelenkaste tonove u kadru i smeđe u fotelji. Imajte na umu da smeđa ima i pozitivno značenje u ukrasu budući da je povezujemo sa zemljom i onim što je prirodno a uz to daje nam osjećaj topline.

Igrajte se s bojama i koristite one za koje smatrate da najbolje odgovaraju vašoj osobnosti.