Kako uspješno raditi na daljinu? #ostanidoma

Pred nama su dani puni neizvjesnosti, ali i puni nade. S obzirom na trenutnu situaciju koju uzrokuje COVID-19, želimo prenijeti poruku smirenosti, svjesnosti i podrške. Prvo želimo naglasiti preporuke službenih zdravstvenih organizacija zahvaljujući kojima ćemo – uz suradnju svih građana – uspjeti poboljšati i u konačnici preokrenuti ovu situaciju i vratiti se u normalu. Cijeli Brotisov tim strogo slijedi ove upute o poštivanju sigurnosnih protokola, a u isto vrijeme vam ostaje na raspolaganju za rješavanje eventualnih upita i zahtjeva.

 

 

Članovi našeg tima rade na daljinu. Ovo je novi način rada koji omogućuje da ostanemo kod kuće za vrijeme kada nije preporučljivo izlaziti vani kako bi izbjegli širenje virusa.

Ali, koji su ključevi uspješnog rada na daljinu? Ako ste jedan od onih koji se nalaze u ovoj situaciji, preporučujemo vam da nastavite čitati ovaj blog, jer smo spremili za vas nekoliko savjeta koje možete slijediti.

  1. Fiksni sati: Iako rad kod kuće omogućuje veću fleksibilnost vremena, vrlo je važno da postavite vrijeme početka i završetka i odgovarajuće vrijeme za pauze. I psihički i fizički ljudima je potrebna rutina kako bi postigli ravnotežu.
  2. Prikladno okruženje: Ako u vašoj kući imate sobu koju ne koristite, vrijeme je za improvizaciju ureda. U njega stavite stol i stolicu (ako je moguće, radni stol i stol. Na primjer, izbjegavajte korištenje kuhinjskog stola). Ako nije moguće imati ekskluzivni uredski prostor, reorganizirajte kut dnevnog boravka. U svakom slučaju, pokušajte osigurati da uđe što više prirodne svjetlosti.
  3. Koristi alate tvrtke: Ako tvrtka pruža potrebnu tehnologiju (računalo i mobilni), koristite je. Preporučljivo je ostaviti svoj osobni telefon kako biste izbjegli moguće ometanje.
  4. Popis obveza: Robert Charles Pozen, predavač na poslovnoj školi Harvarda poslovnoj školi i autor ‘’Ekstremne produktivnosti’’ i Umberto Eco, autor knjige ‘’Beskrajni spisi’’ tvrde: izrada popisa obaveza vrlo je pozitivan način poboljšanja produktivnosti kojom smanjujujete mentalno opterećenje.

Svakog jutra sastavite popis svih poslova koje taj dan morate obaviti. Vrlo je važno postaviti ciljeve i rokove, kako ne bi došlo do odgađanja.

Također, ovo će umanjiti vase mentalno opterećenja i stres. Kada sve dobro organizirate, ne morate se stalno brinuti da ste nešto zaboravili.

Aplikacije koje vam mogu pomoći u tome su Trello, Wunderlist i Todoist.

  1. Komunikacija: Ne biste trebali izgubiti kontakt s drugim kolegama, jer je timski rad jedan od ključeva uspjeha bilo koje tvrtke. Tehnologija nam omogućava da se odmah povežemo i iskoristimo to za odgovore na pitanja, predstavljanje novih ideja, otkrivanje naših zaključaka i praćenje stanja dana. WhatsApp je brzo i jednostavno rješenje koje vam omogućuje i komunikaciju putem videa.

Zoom i Blizz su također aplikacije koje se koriste za održavanje virtualnih sastanaka ako je potrebno.

Ovo su neki od savjeta kojih biste se trebali pridržavati kako biste se mogli usredotočiti i učiniti rad na daljinu uspješnim. Ali, uvijek nađite vremena za odmor; uživajući u dobroj kavi, čitajući ili otkrivajući stvari na Internetu…